5 aplikacija koje će vam olakšati svako putovanje

Smart mobiteli i tableti su odavno postali naša svakodnevica i skoro da nema osobe koja ne posjeduje bar jedan ovakav uređaj. Svi ovi uređaji imaju pristup Internetu, što može mnogo olakšati život. Osim zabavnih i edukativnih aplikacija kao i raznih društvenih mreža, koje sigurno imate instalirane, postoje i aplikacije koje vam mogu biti jako korisne pri vožnji po Hrvatskoj i Europi. U nastavku ćemo vam predstaviti 5 najkorisnijih aplikacija za sve vozače.

1. Waze

Osim odlične navigacije, ona je i neka vrsta društvene mreže, preko koje možete komunicirati s preko 115 milijuna korisnika širom svijeta. Ona bilježi stanje na cestama, gdje se nalazi policija, cijene goriva na pumpama i slično.

Glavna prednost aplikacije Waze je u tome što brojni vozači koji su i sami korisnici ove aplikacije dijele prometne i cestovne informacije i tako vam omogućuju da uštedite vrijeme, ali i novac. Korisnici mogu prijaviti sudare, policijske kontrole, ali i druge opasnosti na putu, što može biti od velike koristi u planiranju puta. Aplikacija nudi i navigaciju na hrvatskom jeziku, a u slučaju nezgode sama će vam preračunati optimalnu alternativnu rutu.

Dostupna je na Google Play kao i na App Store. Više o samoj aplikaciji možete pronaći na sljedećem linku https://www.waze.com/ .

2. Foursquare City Guide

Gdje god se našli u svijetu, Foursquare je aplikacija koja vam može pomoći pronaći najbolje mjesto za kupnju, izlazak, jelo ili obilazak nekih znamenitosti.

U mnogim detaljima može biti korisniji od turističkih vodiča jer iza informacija koje vam on nudi stoje ljudi koji su ta mjesta posjetili, pa možete saznati na vrijeme koji restoran radi i nudi jela prema vašem budžetu. Jednako tako i sami možete dati svoju ocjenu istim lokacijama koje ste posjetili. Nakon 2014. godine ova mreža dobila je novu aplikaciju, Swarm, preko kojeg se korisnici prijavljuju na lokacije, ostavljaju preporuke, komentare, savjete i fotografije, zaslužuju poene i osvajaju specijale – nagrade. Foursquare je zadržao sve osim check-inova, odnosno, prijavljivanja na lokaciju.

Dostupna je na Google Play kao i na App Store. Više o samoj aplikaciji možete naći na sljedećem linku https://foursquare.com/ .

3. HAK smartphone aplikacija

Nudi opcije pomoći na cesti uz mogućnost zvanja službe 1987, uz prikaz karte kao i koordinata gdje se trenutno nalazite. Stanje na cestama gdje nudi pregled informacija o stanju i prohodnosti cesta, stanja na graničnim prijelazima, trajektni promet, ograničenja u prometu te prognozu prometa za sutra. Cijene cestarina gdje ćete naći aktualne cijene za sve cestovne pravce u RH. mParking opcija koja omogućava plaćanje parkinga SMS porukom unosom registarskih oznaka, a pomoću GPS prijemnika aplikacija će sama detektirati grad, ali i zonu u kojoj se trenutno nalazite. Plaćanjem parkinga dobit ćete informacije o preostalom vremenu parkiranja, kao i alarm koji se aktivira nakon plaćenoga vremena, lokacije benzinskih stanica, aktualne cijene goriva. Opcija “Gdje mi je auto?” omogućava da se automatski postavi marker na mapi trenutne pozicije. Također je moguće i mijenjati marker proizvoljno, a u svakom trenutku možete vidjeti udaljenost od vozila.

Dostupna je na Google Play, Windows platformi kao i na App Store. Više o samoj aplikaciji možete naći na sljedećem linku https://www.hak.hr/smartphone/hak .

4. Bluetooth Auto Connect

Aplikacija koja pruža rješenje za vaše probleme s Bluetooth vezom. Automatski se pokušava povezati s vašim Bluetooth uređajima kada je Bluetooth uključen ili kada se zaslon uređaja uključi. Prvo je potrebno da se ručno povežete i uparite sa svojim Bluetooth uređajem u automobilu ili bilo kojim drugim uređajem. Zatim samo isključite i uključite Bluetooth i on će se automatski povezati s uređajima kada je zaslon upaljen, a pri tome ne morate ručno paliti Bluetooth na mobitelu.


Dostupna je na Google Play, Windows platformi kao i na App Store. Više o samoj aplikaciji možete naći na sljedećem linku http://www.uniqtec.eu/applications/bluetooth-auto-connect.html .

5. TripWeather

Ako ste odlučili unaprijed isplanirati sljedeće putovanje, iznimno korisno moglo bi vam biti ako znate kakvo vas vrijeme očekuje na cestama kojima ćete se voziti. U ovoj prilagođenoj vremenskoj prognozi možete dodavati razne lokacije po putu i pratiti vremenske prilike na toj ruti, a jednako tako, primjerice zbog nevremena, promijeniti vrijeme polaska.

TripWeather omogućuje generiranje prilagođenih vremenskih prognoza za vaše rute putovanja.

Jednostavno se koristi tako što navedete rutu, odaberite očekivanu prosječnu brzinu i TripWeather će automatski izračunati vašu očekivanu rutu. Vremenska prognoza prikazat će vam tablicu i grafikon, omogućavajući vam eksperimentiranje s različitim početnim vremenima kako biste pronašli najbolje vremenske uvjete za svoje putovanje.

Dostupna je na Google Play i na App Store. Više o samoj aplikaciji možete naći na sljedećem linku http://www.mackaroni.se/tripweather/ .

Za više korisnih savjeta i informacija o automobilima i vožnji pročitajte naše ostale blogove.

Vaš Euroauto

VOZILA U NJEMAČKOJ

Euroauto uz ponudu u Osijeku ima brojna vozila i u Njemačkoj. Pogledajte naša vozila na lageru u njemačkoj

KLIKNI
x
arrow_upward