Najpopularnije boje automobila i njihovo značenje

Iz boje automobila može se zaključiti kako nas ljudi percipiraju. Godine i spol imaju definitivno najveći utjecaj pri odabiru boje. S godinama se mijenjaju afiniteti prema automobilima, a u ovom slučaju odabir boja istih. Naravno, pored boje tu su i osobine, stil i dizajn automobila koji variraju o vašim željama, karakteru, stilu života i slično.

Na primjer, biste li odabrali sportski automobil u zemljanim bojama ili obiteljski u žarko zelenoj boji?

Odabir boje pokazuje kako vi, kao vlasnik automobila, želite prikazati sebe okolini. Volite li atraktivne boje, neupadljive, mat boje ili?

Bijela boja

Činjenica je da je bijela boja trenutno „trendi“, ne samo kada su automobili u pitanju već i moda te dizajn enterijera, a dodatna kvaliteta leži u tome što je idealna za kombiniranje. Na mnogim svjetskim sajmovima prvi modeli automobila se predstavljaju u bijeloj boji. Ne čudi činjenica da je skoro svaki treći automobil proizveden prošle godine u Europi bio bijele boje.

Ako vozite automobil bijele boje, volite se prikazati drugima kao mlada, svježa i moderna osoba. Bijela boja postala je simbol luksuza i kvalitete. Veliki brendovi poput Applea također biraju bijelu boju jer odaje dojam luksuza i privlačnosti. Bijela boja govori koliko imate ukusa i elegancije. Bijeli automobili imaju i praktičnu stranu zato što ova boja odbija sunce pa, za razliku od crnih automobila, na primorju možemo primijetiti veliki broj bijelih automobila baš iz ovog razloga. Mane bijele boje su teško održavanje, točnije, potrebno je češće pranje automobila kako bi on izgledao lijepo i uredno.

Crna

Crna je boja koja predstavlja luksuz. Prema istraživanjima, crnu boju su koristili najluksuzniji automobili na svijetu. Iako većina misli da je crna “obična” boja, ona odaje osjećaj sofisticiranosti i diplomacije. Crni automobili vežu se za osobe koji žele istaknuti svoju dominaciju, poput kralja, princa, vođe. Muškarci odabirom crne boje za svoj automobil prikazuju i sebe kao osobe koje imaju kontrolu nad svojim životom, koliko su važni i otmjeni.

Sivo - srebrna

Boja inovacije, tehnike, metala, hladnoće, sigurnosti, tehnologije, i naravno stila. Siva boja automobila vas predstavlja kao osobu koja ima stil, koja zna gdje joj je mjesto i koja želi da pokazati svoj status svima u okolini. Srebrna metalik boja je treća najpopularnija boja za koju se odlučuju vozači a za razliku od crne i bijele izuzetno je laka za održavanje.

Crvena

Vatreni i emotivni tipovi obično za svoje automobile biraju crvenu boju. Crvena boja predstavlja akciju, muškost i snagu. Za crveni auto se često vežu sportaši i emotivci. Crvene automobile obično voze advokati i financijski stručnjaci. Ferrari je crven, Chevrolet Corvetta je crvena, Audijevi modeli iz RS serije dolaze u ovoj boji. Jednom riječju, ako želite brz sportski auto za kojim je nemoguće ne okrenuti se, onda je ovo boja za vas. Crvena je boja krvi pa ne čudi zašto su sportski automobili koji dižu adrenalin i tlak upravo u toj boji. Crvena boja ulijeva snagu.

Mat boje

Zašto su mat boje toliko popularne? Zato što su jedinstvene i nesvakidašnje, a takvi automobili nisu toliko česti na ulicama. Automobili u mat boji izgledaju moćnije, posebno u mraku te daju luksuznu notu automobilu jer je poznato da su tvorničke mat boje izuzetno skupe.

Ovakvih nijansi uglavnom nema u standardnoj ponudi automobilskih kuća ili zahtijevaju značajniju investiciju.

Za više korisnih savjeta i informacija o automobilima i vožnji pročitajte naše ostale blogove.

Vaš Euroauto

VOZILA U NJEMAČKOJ

Euroauto uz ponudu u Osijeku ima brojna vozila i u Njemačkoj. Pogledajte naša vozila na lageru u njemačkoj

KLIKNI
x
arrow_upward