Sitnice koje putovanje znače

Zadnjih godina svjedoci smo nevjerojatno brzog razvoja automobilske industrije. Osim razvoja osnove vozila poput motora, transmisijskih dijelova, karoserije i elektronike, paralelni razvoj pratimo i u opremi te dodatnim sustavima poput ESP, ACC ili LDWS sustava.

Oni koji su često za volanom, složit će se, nestandardni dodaci u automobilu poput usb adaptera mogu biti od velike pomoći.

Donosimo vam ideje za razna pomagala u automobilu koja uz malu investiciju mogu olakšati vaše putovanje, kako na godišnje odmore, tako i za svakodnevnu vožnju.

Mini klima uređaj

Ako nemate tu privilegiju ugrađene klime u automobilu, svakako razmotrite ideju ovog malog uređaja koji možete koristiti i drugdje, ne samo u automobilu. Prijenosna klima malih dimenzija pretvara topli zrak u hladni i tako postiže ugodnu temperaturu u kabini. Na tržištu se može nabaviti već između 150,00 i 250,00 kn.

Izvor: lookapik.com

Zaštita od sunca

Većina vozila do 5 godina starosti kakav je prosjek i vozila u Euroauto ponudi već ima ugrađenu klimu, stoga vlasnici takvih vozila ne razmišljaju o dodatnoj zaštiti od sunca. Ovakvi su se dodaci poput sjenila puno više koristili u prošlosti, no činjenica je da su vrlo korisni i danas, unatoč moćnim klimama unutar automobila. Korištenje sjenila smanjuje zagrijavanje automobila, posebice kokpita što omogućuje auto klimi da brže ohladi kabinu, saznajte 4 savjeta o učinkovitijem korištenju klime u automobilu.

S obzirom da se danas sjenila mogu pronaći u ljepšim i modernijim varijantama nego prije, putnici na stražnjim sjedalima mogu uživati dodatnu privatnost tijekom vožnje.

Također, osim što štiti od pregrijavanja kokpita u ljetnim mjesecima, vrlo su korisna kod pregrijanog volana, kada ne želite čekati da se kabina ohladi kako biste započeli vožnju.

Razne cerade za prekrivanje vjetrobranskog stakla ili cijelog automobila, možda su i prvi izbor prije putovanja na godišnje odmore. Prvenstveno za zaštitu od smole koja vas svuda može dočekati, ne samo na Jadranu, tako i za zaštitu od sunca i soli koja se nalazi u zraku priobalnih područja. Dolaze i u nešto skupljim ali debljim varijantama, podložena spužvom za zaštitu od tuče. Ovo je izuzetno koristan dodatak koji preporučujemo svim vozačima. Ova mala investicija može vas spasiti popravka štete nastale utjecajima na boju i vanjštinu automobila.

Izvor: silux.hr

Prtljaga

Prilikom ljetnih putovanja često se dogodi da prtljaga zauzme i prostor stražnjih sjedala ili da tijekom vožnje morate pretraživati auto u potrazi za onim najpotrebnijm. Kako biste to izbjegli postoje razni organizatori s kojima možete raspodijeliti prtljagu. Organizatori i pregrade za prtljažnik, krovni koferi ili najjednostavnije mreže i organizatori za sjedala.

Uporabom organizatora prtljage i krovnih kofera, pravilno raspoređujete težinu, što je svakako korisno pri vožnji, kako ne biste nepravilno opteretili vozilo. Osim toga, učinkovito iskorišten i organiziran prostor oslobodit će mjesta za prijenosni hladnjak, suncobran ili kakav dodatak za plažu.

Izvor: jeftinije.hr

Putovanje s kućnim ljubimcima

Na tržištu je moguće pronaći razne prostirke za sjedalo za putovanje s kućnim ljubimcima. Preporučujemo što veće prostirke. Osim za stražnje sjedalo, postoje i prostirke za prtljažnik te korisne pregrade za prostor između vozača/suvozača i stražnje klupe.

Izvor: zooplus.hr

Iako je popis dodataka za ugodniju vožnju gotovo beskonačan istaknut ćemo još neke za koje možda niste znali.

Sef koji je moguće ugraditi u vozilo, što je posebice korisno za kampiranja ili putovanja pri kojima boravite na otvorenom.

Izvor: jeftinije.hr

Razni dodaci za unutrašnjost automobila koje je moguće pronaći na stranicama poput Ebay ili Amazon. Nama se svidio praktičan držač za naočale kojeg je moguće pričvrstiti na štitnik za sunce iznad vjetrobranskog stakla.

Izvor: ebay.co.uk

VOZILA U NJEMAČKOJ

Euroauto uz ponudu u Osijeku ima brojna vozila i u Njemačkoj. Pogledajte naša vozila na lageru u njemačkoj

KLIKNI
x
arrow_upward