Zašto je Mercedes jedan od najboljih automobila današnjice?

Što se tiče automobila mišljenja su različita. Svatko ima marku ili model koji preferira malo više pred ostalima. Razlozi su različiti: izgled, performanse, udobnost, veličina, brzina pa čak i nostalgija ili neki drugi osobni značaj. Ali, kada uzmemo u obzir sve tehničke pogodnosti i prednosti, Mercedes automobili jedni su od najboljih automobila današnjice.

Trokraka zvijezda u krugu prepoznatljiva je diljem svijeta. Mercedesov logotip međunarodni je izraz luksuza i inovacija, a sve je započelo prije više od sto godina...

Simbol prepoznatljiv diljem svijeta

Verzija simbola trokrake zvijezde, ispod koje stoji riječ “Mercedes”, a iznad četiri male zvijezde, u registar žigova upisana je 1911., a zaštićena je 1916. godine.

Paul i Adolf Daimler, sinovi automobilskog pionira Gottlieba Daimlera prilagodili su zvijezdu kojom je njihov otac na razglednici označio obiteljsku kuću. Novi zaštitni znak, zvijezda s tri kraka, također je simbolizirao viziju Gottlieba Daimlera, koji je Daimlerove motore koristio u kopnenim vozilima, brodovima i zrakoplovstvu. Tri kraka zvijezde simboliziraju zemlju, vodu i zrak.

Simbol, na kojem je riječ Benz umotana u lovorov vijenac, zaštićen je 1909. godine, a upisan u registar zaštitnih znakova 1910. Današnji znak trokrake zvijezde u lovorovom vijencu stvoren je 1925. godine, baš u vrijeme spajanja dviju tvrtki u Daimler-Benz AG. U isto vrijeme rođena je i marka automobila Mercedes-Benz.

Mercedesova zvijezda, međutim, nije odmah našla svoje prepoznatljivo mjesto kao “maskota rešetke”. Na trkaćim automobilima 1930-ih zaštitni znak primijenjen je ravno na ploču aerodinamičnog prednjeg dijela. SL sportski automobili 1950-ih zatim su postavili veliku središnju zvijezdu na rešetku kao novo lice sportskih putničkih vozila. Od tada sva vozila korištena u reklamama imaju Mercedes zvijezdu centralno postavljenu na prednjoj rešetki.

Zaštitni znak Mercedes-Benz tvrtke također karakterizira njen izgled u javnim prostorima. Primjerice, u Njemačkoj se od 30. ožujka 1965. deset metara visoka Mercedesova zvijezda rotirala na krovu Europa-Centra na Kurfürstendammu u Berlinu. Zaštitni znak težine 15 tona bio je tada najveći rotirajući neonski znak u svijetu.

Trenutačni raspon modela

Mercedes-Benz nudi čitav asortiman putničkih, laganih i teških komercijalnih vozila, koja se proizvode u mnogim državama širom svijeta. Kakvo god vozilo tražili, naći ćete ga u golemom Mercedesovom rasponu modela.

A klasa - kompaktna limuzina i limuzina

B klasa - luksuzno višenamjensko vozilo (MPV)

C klasa - limuzina, karavan, coupé i kabriolet

- CLA - luksuzni coupé s 4 vrata

- CLS - luksuzni kupe srednje veličine

E klasa - limuzina, karavan, coupé, kabriolet

G klasa - luksuzno sportsko terensko vozilo srednje klase (SUV)

- GLA - kompaktno luksuzno sportsko terensko vozilo (SUV)

- GLB - Kompaktni luksuzni crossover

- GLC - Kompaktno luksuzno sportsko terensko vozilo (SUV) i coupé

- GLE - luksuzno sportsko terensko vozilo srednje veličine (SUV) i coupé

- GLS - luksuzno sportsko terensko vozilo (SUV) u punoj veličini

S klasa - limuzina, coupé, kabriolet

- SL - Roadster kabriolet

- SLC - Roadster

V klasa - višenamjensko vozilo (MPV) / kombi

AMG GT - Sportski automobil

AMG GT4 - Sportski limuzina / limuzina

X klasa - Luksuzni kamionet

Mercedes-Benz muzej

Poznati Mercedes-Benz muzej u Stuttgartu slavi automobil koji je 1886. izumio Carl Benz. Pripovijeda njegovu povijest i njegove priče vraćajući oboje u život, postavljajući ih u kontekst tehnologije, svakodnevnog života, društvene povijesti i popularne kulture.

Glavni su protagonisti više od 160 vozila svih vrsta. Oni se kreću u rasponu od nekih od najstarijih automobila ikad napravljenih do legendarnih trkaćih automobila i futurističkih istraživačkih vozila.

Zajedno s ostalim eksponatima čine središnji dio stalnog postava koji obuhvaća ukupno 16.500 četvornih metara u dvanaest soba. Ovaj neusporedivi svijet može se otkriti u dvije ture koje prate pripovijedanja pod nazivima "Legenda" i "Zbirka".

Čak je i Steven Spielberg koristio Mercedes u svom ogromnom filmskom hitu iz 1993. Automobil je također izložen u muzeju MB u Stuttgartu.

Ono što niste znali o Mercedes-Benz automobilima...

Mercedes-Benz zavari sva svoja vozila na 10.000 različitih mjesta kako bi onemogućio otpuštanje matica ili vijaka. Osim toga, svaki automobil prolazi kroz tisuće neovisnih pregleda tijekom procesa proizvodnje. Postoji jedan inspektor na svakih jedanaest radnika i osigurava da nema grešaka u proizvodnji ili montaži.

Karoserija svakog automobila doslovno je uronjena u temeljni premaz težak 52 tone. Kao rezultat toga, antikorozivna tvar dopire do svakog ćoška i ugla. Nakon temeljnog premaza, tvrtka svoje proizvode štiti trajnim plastificirajućim premazom: 11 kilograma sastojka protiv hrđe prskano je ispod kotača svakog vozila.

Na kraju, jedna on činjenica koja će vas najviše zadiviti jest briga za vaše zdravlje u vožnji. Inženjeri uzimaju prijedloge istaknutih ortopeda kako bi osigurali da su sjedala izrazito ergonomska. Pružaju podršku vitalnim dijelovima tijela poput leđa, koljena, bubrega i drugih organa kako bi svaki vozač iskusio najudobniju vožnju bez posljedica za zdravlje.

Uz sve zanimljivosti koje ste saznali i uvjereni u sigurnost i ispravnost jedne od najpoznatijih marki automobila na svijetu pregledajte našu ponudu Mercedes automobila i nađite savršeni upravo za sebe.

VOZILA U NJEMAČKOJ

Euroauto uz ponudu u Osijeku ima brojna vozila i u Njemačkoj. Pogledajte naša vozila na lageru u njemačkoj

KLIKNI
x
arrow_upward